Ați intrat vreodată în contact cu organizații în care oamenii sunt veșnic încruntați, nemulțumiți sau revoltați? Ați simțit vreodată tensiunea emoțională care plutește într-un birou în care lucrează mai mulți oameni care nu se suportă reciproc? Emoțiile negative intense pe care le trăiesc acești oameni nu afectează doar calitatea climatului organizațional, ci și performanța lor profesională.
Blog
EQ ridicat, succes garantat
Ce înseamnă, totuși, această inteligență emoțională? Redusă la esență, presupune îndeplinirea a trei condiții: să-ți cunoști emoțiile, să știi să le gestionezi și să înțelegi emoțiile celorlalți. În cursurile pe care le predă ca trainer, George Avram își direcționează treptat cursanții spre cele cinci arii ale IE.
George Avram și abilitățile de Public Speaking pentru un business corect
Am lucrat cu foarte mulţi oameni încă din 1994, de când mă ocup de consultanţă, şi pot să vă spun că nu am întâlnit pe nimeni care să nu fie conştient de importanţa dezvoltării acestor competenţe. Am întâlnit însă mulţi oameni care erau extrem de sceptici în legătură cu faptul că ei vor putea vreodată să vorbească cu dezinvoltură în public.
De ce funcționează tehnicile de persuasiune și cum să comunicăm credibil cu ceilalți?
În acest episod de podcast, avem ca invitat pe George Avram, un expert cu peste 20 de ani de experiență în domeniul trainingului și al consultanței. George este specializat în psihologie organizațională și este un vorbitor frecvent pe teme precum Influență și Persuasiune, Inteligență Emoțională și Leadership, Relațiile interumane și Comunicarea Eficientă.
Traume, mirosuri, iubire, droguri. Cum învață creierul?
Neurocercetătorul Dragoș Cîrneci discută în cadrul emisiunii „Sinele învinge!” despre studii realizate despre traume, cum sunt legate amintirile de mirosuri, amintirile și afecțiunea, corpul și creierul uman și starea REM, printre altele.
Ce e stresul si ce e stresul pozitiv?
Noi numim stres, de fapt, o senzație care este foarte prezentă în organism aproape tot timpul. Stresul se manifestă la nivel celular. Cam tot timpul, la nivelul fiecărei celule apare un nivel de stres, care, în principiu, dacă e scăzut, îi face bine organismului.
Practic, stresul înseamnă orice fel de impact al informației noi din jur asupra a ceea ce există în memoria organismului. Fiecare celulă a corpului are o memorie proprie și în acea memorie sunt setați parametrii mediului din jur.
Tehnici pentru a scapa de stres
Senzatia de stres este cauzata de ceea ce se numeste tehnic „eroare negativa in predictie“. Adica atunci cand lucrurile se intampla mai rau decat ne asteptam si avem sentimentul ca nu putem controla situatia sau, in general, mediul din jurul nostru.
Ea apare si cand suntem confruntati cu ceva complet nou, nefamiliar. Evident, la inceput, stresul are rostul de a ne mobiliza in a face ceva, a lua masuri, a interveni pentru a restabili echilibrul.
Inteligenţă şi succes
Inteligenţa emoţională este, deci, un mai bun predictor pentru succesul unei persoane, deoarece reflectă modul în care aceasta pune în aplicare cunoştinţele de natură personală şi interpersonală în situaţia imediată. Ea se referă la capacitatea cuiva de a se înţelege pe sine şi pe ceilalţi, de a se relaţiona cu oamenii ca şi la capacitatea de a se adapta şi de a face faţă mediului în care îşi trăieşte viaţa.
Abilități de Inteligență emoțională
Abilitati de inteligenta emotionala cu George Avram. Acesta si-a construit o reputatie de bun trainer si speaker in domenii precum: Inteligenta Emotionala, Public Speaking, Relatii Interumane, Comunicare, Managementul Stresului sau Managementul Conflictului.