Trăim într-o lume în care presiunea timpului, a oamenilor sau a contextelor în care ne desfășurăm viața este din ce în ce mai mare. De aceea, stresul este o constantă în viața multor persoane. Atunci când este scăpat de sub control, el ne șubrezește sănătatea, ne afectează performanța, ne încarcă cu emoții negative și provoacă reacții nepotrivite în relațiile cu ceilalți.
Acestea sunt doar o parte dintre motivele pentru care abilitatea de a gestiona stresul în mod optim devine din ce în ce mai importantă atât în viața profesională, cât și în viața personală.
Participanții la acest curs vor învăța într-un mod interactiv care este diferența dintre eustress și distress, cum să-și monitorizeze nivelul de stress și ce tehnici să folosească pentru a menține stresul la un nivel optim și a evita sindromul burnout.
Durata: 2 zile (de la 09:00 la 17:00)
Metodologie:
Conținutul programului:
- Care sunt mecanismele care generează stresul
- Identificarea nivelului personal de stres – test
- Diferența dintre eustress și distress .
- Care este legătura dintre stres și boală?
- Ce este și cum se manifestă „sindromul burnout”?
- Cele 12 faze ale burnout-ului
- Monitorizarea stresului – semnalele fiziologice, emoționale și comportamentale
- Identificarea celor mai frecvenți factori de stres din mediul lor profesional și personal.
- Cum poate fi generat stresul de modul de gândire – gândurile dezadaptative.
- Recunoaşterea şi controlul distorsiunilor de raționament.
- Care sunt efectele stresului asupra sănătății, calității vieții emoționale, productivității și asupra calității relațiilor cu ceilalți.
- Impactul stresului și al sindromului burnout asupra echipelor și organizațiilor
- Tratament sau prevenție?
- Care sunt cele mai eficiente strategii și tehnici pentru reducerea stresului și prevenirea sau eliminarea efectelor sindromului burnout atât la nivel individual (anticiparea stresului, managementul priorităților, asertivitatea, exerciții fizice, tehnici mentale, gestionarea stresorilor etc.), cât și la nivel organizațional?